Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Γ΄ Λυκείου Μαθηματικά Γενικής Παιδείας Επαν. Χριστουγέννων

 Νέα εφαρμογή για μαθητές Γ΄Λυκείου

Είναι έτοιμη και έχει αναρτηθεί στο Google play, η νέα εφαρμογή για tablet και κινητά android. Εφαρμογή για μια καλή επανάληψη στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο σύνδεσμος για την εφαρμογή είναι:

https://play.google.com/store/apps/details?id=supermath.student.clikeiougenikischristmas

Η εφαρμογή περιέχει πάνω από 260 ασκήσεις από τα κεφάλαια:
-Κεφάλαιο 1ο Διαφορικός Λογισμός,
-Κεφάλαιο 2ο Στατιστική, έως και την παράγραφο 2.3 -Μέτρα θέσης και διασποράς- χωρίς τα μέτρα διασποράς,
του σχολικού βιβλίου: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γ΄ Γενικού Λυκείου. Καλύπτουν τη συγκεκριμένη διδακτέα – εξεταστέα ύλη και ακολουθούν το πνεύμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι ασκήσεις είναι οργανωμένες σε ΤΕΣΤ των 18 ασκήσεων, σε 4 θέματα. Οι ασκήσεις επιλέγονται τυχαία από τη βάση ασκήσεων της εφαρμογής και για το λόγο αυτό ποτέ δύο ΤΕΣΤ δε θα είναι ίδια, αφού δημιουργούνται χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων. Για να μπορέσει κάποιος να δει το σύνολο των ασκήσεων της βάσης, θα πρέπει να … τρέξει τουλάχιστον 16 συνεχόμενα ΤΕΣΤ.
Ο μαθητής σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του χωρίς το κουραστικό αλλά κυρίως χρονοβόρο γράψιμο. Καταβλήθηκε προσπάθεια, οι ασκήσεις να είναι τέτοιες ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται στυλό και χαρτί για να απαντήσει. Αρκεί να γνωρίζει καλά τη μεθοδολογία.
Η εφαρμογή έχει προσεχθεί για την λειτουργικότητά της, την καταλληλότητα από χρηστική άποψη, την διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την ευχρηστία της. Λειτουργεί σε κινητά και ταμπλέτες android διαφόρων διαστάσεων και αναλύσεων οθόνης (από 240x320 και πάνω).
Στο Θέμα Δ αν η απάντηση που θα δώσουμε είναι λάθος, δίπλα εμφανίζεται η σωστή απάντηση με πράσινη γραμματοσειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου