Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Δ΄ Δημοτικού Μαθηματικά 2

Νέα εφαρμογή για μαθητές Δ΄ Δημοτικού

Είναι έτοιμη και έχει αναρτηθεί στο Google play, η νέα εφαρμογή για τους μαθητές της Δ΄Δημοτικού.
Η νέα εφαρμογή έχει κάποιες αλλαγές - βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εφαρμογές:
- Αυξήθηκε στα 3 sec ο χρόνος παραμονής στην απάντηση, ώστε να προλαβαίνουμε να ξαναδιαβάζουμε την ερώτηση σε περίπτωση λάθους.
- Στο Θέμα Δ, δίπλα από την πιθανή λάθος απάντηση, εμφανίζεται με κίτρινη γραμματοσειρά, η σωστή απάντηση.
- Υπάρχουν ασκήσεις με εικόνες και στο Θέμα Β.
Ο σύνδεσμος για την εφαρμογή αυτή είναι:

https://play.google.com/store/apps/details?id=ddhmotikoumath2.supermath.student


Εφαρμογή για μια καλή επανάληψη σε 12 κεφάλαια των Μαθηματικών της Δ΄ Δημοτικού.
Η εφαρμογή περιέχει πάνω από 500 ασκήσεις από τα παρακάτω κεφάλαια:


·         -15 – 20, η τελευταία ενότητα της Α΄ Περιόδου (Ενότητα 3) και
-21 – 26, η πρώτη ενότητα της Β΄ Περιόδου (Ενότητα 4), του σχολικού βιβλίου. Οι 250 και πλέον ασκήσεις που υπάρχουν ανά ενότητα είναι δομημένες σε τεστ των 18 ασκήσεων. Οι ασκήσεις είναι της μορφής, προτάσεων Σωστό – Λάθος, πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού. Ο αλγόριθμος που υποστηρίζει την εφαρμογή εξασφαλίζει την διενέργεια πολλών διαφορετικών τεστ, ιδανικά για επανάληψη, στις αντίστοιχες ενότητες. Πρακτικά, ποτέ δύο τεστ δεν θα είναι ίδια αφού δημιουργούνται, χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων.
Οι ασκήσεις είναι πρότυπες, παρόμοιες με αυτές του σχολικού βιβλίου και αναπτύχθηκαν λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα αναλυτικά προγράμματα και το βιβλίο του δασκάλου. Καταβλήθηκε προσπάθεια, οι ασκήσεις να είναι τέτοιες ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται μολύβι και χαρτί για να απαντήσει. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις αυτό είναι δύσκολο.
Η εφαρμογή έχει προσεχθεί για την λειτουργικότητά της, την καταλληλότητα από χρηστική άποψη, την διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την ευχρηστία της. Λειτουργεί σε κινητά και ταμπλέτες με λειτουργικό σύστημα android, διαφόρων διαστάσεων και αναλύσεων οθόνης (από 240x320 και πάνω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου