Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Ε΄ Δημοτικού Μαθηματικά 3

νέα εφαρμογήΕίναι έτοιμη και έχει αναρτηθεί στο google play η νέα εφαρμογή για τους μαθητές της Ε΄ Δημοτικού.
Η νέα αυτή εφαρμογή έχει τίτλο Ε΄ Δημοτικού Μαθηματικά 3 και καλύπτει τις ενότητες 5 και 6 του σχολικού βιβλίου.
Ο σύνδεσμος για τη νέα αυτή εφαρμογή είναι:
https://play.google.com/store/apps/details?id=supermath.student.edimotikoumath3  


Αναλυτικότερα:

η εφαρμογή είναι για μια καλή επανάληψη στις Ενότητες 5 και 6 των Μαθηματικών της E΄ Δημοτικού. Ιδανική για το σχολείο (tablet, hdmi, projector), το φροντιστήριο, το ιδιαίτερο, τον δάσκαλο, τον μαθητή.
Κάθε μία από τις δύο ενότητες περιέχει 252 ασκήσεις, οργανωμένες σε 4 θέματα, ανά ενότητα. Συνολικά η εφαρμογή έχει 504 ασκήσεις. Ανά ενότητα λοιπόν υπάρχει:
Θέμα Α - Σωστό – Λάθος – 70 ασκήσεις.
Θέμα Β - Πολλαπλή επιλογή – 70 ασκήσεις.
Θέμα Γ - Πολλαπλή επιλογή με εικόνα – 56 ασκήσεις.
Θέμα Δ - Επίλυση προβλήματος – 56 ασκήσεις.
Ο μαθητής μπορεί να προσπελάσει το σύνολο των ασκήσεων της εφαρμογής, ξεχωριστά και ανά ενότητα, με δύο τρόπους.
Α΄ τρόπος: με TEST.
TEST των 18 ασκήσεων, σε 4 θέματα. Κάθε τεστ έχει: 5 ασκήσεις σωστό - λάθος, 5 πολλαπλή επιλογή, 4 πολλαπλή επιλογή με εικόνα, 4 προβλήματα προς επίλυση. Οι ασκήσεις, στην περίπτωση αυτή, επιλέγονται τυχαία από τη βάση ασκήσεων της εφαρμογής και για το λόγο αυτό ποτέ δύο ΤΕΣΤ δε θα είναι ίδια, αφού δημιουργούνται χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων. Ο μαθητής λοιπόν, μπορεί να τρέξει όσα συνεχόμενα τεστ επιθυμεί χωρίς να παρουσιάζονται ίδιες ασκήσεις. Σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του χωρίς το κουραστικό αλλά κυρίως χρονοβόρο γράψιμο.
B΄ τρόπος: με σειριακή προσπέλαση των ασκήσεων.
Μπορεί ο μαθητής να κάνει επανάληψη σε μια ενότητα, κάνοντας εξάσκηση με τις ασκήσεις της ενότητας αυτής. Μπορεί να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις της ενότητας που είναι αποθηκευμένες στη βάση π.χ. ως Θέμα Α. Όλες δηλαδή τις προτάσεις Σωστό - Λάθος, ή τις ασκήσεις του Θέματος Β, πολλαπλής επιλογής κ.λπ., ή όσες θέλει από αυτές, αφού υπάρχει κουμπί STOP για τον τερματισμό της διαδικασίας. Επειδή η προσπέλαση στην περίπτωση αυτή είναι σειριακή, δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να συνεχίσει κάποια άλλη χρονική στιγμή την εξάσκηση με τις ασκήσεις, από εκεί που σταμάτησε. Μπορεί λοιπόν σιγά – σιγά να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις της ενότητας. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ενσωματωμένη αριθμομηχανή (calculator) για τις πράξεις.
Οι ασκήσεις που περιέχονται στην εφαρμογή Ε΄ Δημοτικού Μαθηματικά 3, καλύπτουν την ύλη από τα κεφάλαια:
30 – 35 της 5ης Ενότητας και
36 – 40 της 6ης Ενότητας,
του σχολικού βιβλίου των Μαθηματικών της E΄ Δημοτικού, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο και το τετράδιο του μαθητή και το βιβλίο του δασκάλου.
Συγκεκριμένα οι ασκήσεις είναι από τα κεφάλαια:
5η Ενότητα
30ο: Μονάδες μέτρησης μήκους: μετατροπές (α)
31ο: Μονάδες μέτρησης μήκους: μετατροπές (β)
32ο: Μονάδες μέτρησης επιφάνειας: μετατροπές
33ο: Προβλήματα γεωμετρίας (α)
34ο: Διαίρεση ακέραιου και κλάσματος με κλάσμα
35ο: Στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων
6η Ενότητα
36ο: Διαιρέτες και πολλαπλάσια
37ο: Κριτήρια διαιρετότητας του 2, του 5 και του 10
38ο: Κοινά πολλαπλάσια Ε.Κ.Π.
39ο: Πρόσθεση και αφαίρεση ετερώνυμων κλασμάτων
40ο: Διαχείριση πληροφορίας – σύνθετα προβλήματαΚαταβλήθηκε προσπάθεια, οι ασκήσεις να είναι τέτοιες ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται στυλό και χαρτί για να απαντήσει. Αρκεί να γνωρίζει καλά τη μεθοδολογία.
Η εφαρμογή έχει προσεχθεί για την λειτουργικότητά της, την καταλληλότητα από χρηστική άποψη, την διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την ευχρηστία της. Λειτουργεί σε κινητά και ταμπλέτες android διαφόρων διαστάσεων και αναλύσεων οθόνης (από 240x320 και πάνω, ας είναι καλά το scroll της οθόνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου