Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Γ΄Λυκείου Μαθηματικά Κατεύθυνσης Τελικό

νέα εφαρμογή


Είναι έτοιμη και έχει αναρτηθεί στο google play η νέα εφαρμογή για μαθητές Γ΄ Λυκείου, Θετικής ή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Η νέα αυτή εφαρμογή περιέχει 360 ασκήσεις Μαθηματικών που καλύπτουν όλη την εξεταστέα ύλη.
Μια εφαρμογή που θα βοηθήσει τους μαθητές να κάνουν επανάληψη σε όλη τη θεωρία αλλά και σε βασικές μεθοδολογίες για την επίλυση ασκήσεων.
Τη νέα αυτή εφαρμογή θα τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://play.google.com/store/apps/details?id=supermath.student.glikeioukatfinal

Εφαρμογή για μια τελευταία καλή επανάληψη στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Γ΄ Γενικού Λυκείου.
Ιδανική για το σχολείο (tablet, hdmi, projector), το φροντιστήριο, το ιδιαίτερο, τον καθηγητή, τον μαθητή. Επανάληψη λοιπόν στα Μαθηματικά, με το tablet ή το κινητό, PADU.
Η εφαρμογή περιέχει 360 ασκήσεις που καλύπτουν όλη την διδακτέα – εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, οργανωμένες σε 4 θέματα. Οι απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις παρουσιάζονται. Οι ασκήσεις που υπάρχουν είναι κλειστού τύπου, της μορφής:
  • Θέμα Α - Σωστό – Λάθος – 100 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
  • Θέμα Β - Πολλαπλή επιλογή – 80 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
  • Θέμα Γ - Πολλαπλή επιλογή με εικόνα – 80 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
  • Θέμα Δ - Επίλυση προβλήματος (συμπλήρωση κενού) – 100 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
Σημείωση: Στο Θέμα Δ η σωστή απάντηση μπορεί να πληκτρολογηθεί με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους π.χ. σε μια άσκηση ως σωστή απάντηση γίνεται δεκτή η λέξη τουλάχιστον ή τουλαχιστον ή τουλάχιστο ή τουλαχιστο. Σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλώ επικοινωνείστε με κάποιο σχόλιο στο blog ή με e-mail.

Ο μαθητής μπορεί να προσπελάσει το σύνολο των ασκήσεων της εφαρμογής, με δύο διαφορετικούς τρόπους.
 Α΄ τρόπος: με TEST.
TEST των 18 ασκήσεων, σε 4 θέματα. Κάθε τεστ έχει: 5 ασκήσεις σωστό - λάθος, 5 πολλαπλή επιλογή, 4 πολλαπλή επιλογή με εικόνα, 4 προβλήματα προς επίλυση. Οι ασκήσεις, στην περίπτωση αυτή, επιλέγονται τυχαία από τη βάση ασκήσεων της εφαρμογής και για το λόγο αυτό ποτέ δύο ΤΕΣΤ δε θα είναι ίδια, αφού δημιουργούνται χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων. Ο μαθητής λοιπόν, μπορεί να τρέξει όσα συνεχόμενα τεστ επιθυμεί χωρίς να παρουσιάζονται ίδιες ασκήσεις. Σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του χωρίς το κουραστικό αλλά κυρίως χρονοβόρο γράψιμο.
B΄ τρόπος: με σειριακή προσπέλαση των ασκήσεων.
Μπορεί ο μαθητής να κάνει επανάληψη, κάνοντας εξάσκηση με τις ασκήσεις κάθε θέματος (κατηγορίας ασκήσεων) ξεχωριστά. Μπορεί να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις που είναι αποθηκευμένες στη βάση π.χ. ως Θέμα Α. Όλες δηλαδή τις προτάσεις Σωστό - Λάθος πάνω σε όλη την ύλη, ή τις ασκήσεις του Θέματος Β, πολλαπλής επιλογής κ.λπ., ή όσες θέλει από αυτές, αφού υπάρχει κουμπί STOP για τον τερματισμό της διαδικασίας. Επειδή η προσπέλαση στην περίπτωση αυτή είναι σειριακή, δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να συνεχίσει κάποια άλλη χρονική στιγμή την εξάσκηση με τις ασκήσεις, από εκεί που σταμάτησε. Μπορεί λοιπόν σιγά – σιγά να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ενσωματωμένη αριθμομηχανή (calculator) αν χρειαστεί να κάνει κάποιες πράξεις.
Οι ασκήσεις που περιέχονται στην εφαρμογή αυτή, καλύπτουν λοιπόν όλη την εξεταστέα ύλη από τα κεφάλαια:
Άλγεβρα
Κεφάλαιο 2ο: Μιγαδικοί αριθμοί
Ανάλυση
Κεφάλαιο 1ο: Όριο – συνέχεια συνάρτησης
Κεφάλαιο 2ο: Διαφορικός Λογισμός
Κεφάλαιο 3ο: Ολοκληρωτικός ΛογισμόςΚαταβλήθηκε προσπάθεια, οι ασκήσεις να είναι τέτοιες ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται στυλό και χαρτί για να απαντήσει. Αρκεί να γνωρίζει καλά τη μεθοδολογία.
Δεν απαιτείται σύνδεση με το internet για να λειτουργήσει, δεν υπάρχουν διαφημίσεις ή αγορές προϊόντων εντός της εφαρμογής.
Η εφαρμογή έχει προσεχθεί για την λειτουργικότητά της, την καταλληλότητα από χρηστική άποψη, την διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την ευχρηστία της. Λειτουργεί σε κινητά και ταμπλέτες android διαφόρων διαστάσεων και αναλύσεων οθόνης (από 240x320 και πάνω, ας είναι καλά το scroll της οθόνης).
 Μπορείτε να αγοράσετε εφαρμογές, στο Google Play, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους πληρωμής όπως:
- με απλή χρεωστική κάρτα ανάληψης μετρητών, ή
- πιστωτική κάρτα, ή
- με κάρτα δώρου (gift card) της Google που υπάρχει σε πολλά καταστήματα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://support.google.com/googleplay/answer/2651410?hl=el
ή εδώ για τις gift cards:
https://play.google.com/intl/GR_gr/about/giftcards/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου