Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας - Τελικό

προσεχώς .......

Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη και θα αναρτηθεί στο play store της google η νέα εφαρμογή - παιχνίδι για τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής. Μάθημα γενικής παιδείας, Μαθηματικών της Γ΄ Λυκείου πανελλαδικώς εξεταζόμενο.
Θα περιέχει περίπου 360 ασκήσεις - ερωτήσεις επανάληψης. Για μια καλή τελευταία επανάληψη σε όλη την εξεταστέα ύλη.  Εφαρμογή - παιχνίδι, που θα τρέχει σε tablets και κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα android. Ιδανική για το σχολείο, το φροντιστήριο, το ιδιαίτερο, τον καθηγητή, τον μαθητή. Ιδανική για επανάληψη σε όλα τα κεφάλαια, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο ο μαθητής θα ελέγχει τις γνώσεις του στη θεωρία και στις μεθοδολογίες επίλυσης των ασκήσεων.Η ύλη που θα καλύπτει η εφαρμογή,  θα είναι:
  • Κεφάλαιο 1ο: Διαφορικός Λογισμός
  • Κεφάλαιο 2ο: Στατιστική
  • Κεφάλαιο 3ο: Πιθανότητες
Το σύνολο των ασκήσεων στην εφαρμογή θα είναι οργανωμένο σε 4 θέματα:
  • Θέμα Α - Σωστό – Λάθος - 100 ασκήσεις.
  • Θέμα Β - Πολλαπλή επιλογή - 80 ασκήσεις.
  • Θέμα Γ - Πολλαπλή επιλογή με εικόνα - 80 ασκήσεις.
  • Θέμα Δ - Επίλυση προβλήματος - 100 ασκήσεις.
Ο μαθητής θα μπορεί να προσπελάσει το σύνολο των ασκήσεων της εφαρμογής, με δύο τρόπους.
Α΄ τρόπος: με TEST.
TEST των 18 ασκήσεων, σε 4 θέματα. Κάθε τεστ θα έχει: 5 ασκήσεις σωστό - λάθος, 5 πολλαπλή επιλογή, 4 πολλαπλή επιλογή με εικόνα, 4 προβλήματα προς επίλυση. Οι ασκήσεις, στην περίπτωση αυτή, θα επιλέγονται τυχαία από τη βάση ασκήσεων της εφαρμογής και για το λόγο αυτό ποτέ δύο ΤΕΣΤ δε θα είναι ίδια, αφού δημιουργούνται χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων. Ο μαθητής λοιπόν, θα μπορεί να τρέξει όσα συνεχόμενα τεστ επιθυμεί χωρίς να παρουσιάζονται ίδιες ασκήσεις. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του χωρίς το κουραστικό αλλά κυρίως χρονοβόρο γράψιμο.
B΄ τρόπος: με σειριακή προσπέλαση των ασκήσεων.
Θα μπορεί ο μαθητής να κάνει επανάληψη, κάνοντας εξάσκηση με όλες τις ασκήσεις. Θα μπορεί να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις που είναι αποθηκευμένες στη βάση π.χ. ως Θέμα Α. Όλες δηλαδή τις προτάσεις Σωστό - Λάθος, ή τις ασκήσεις του Θέματος Β, πολλαπλής επιλογής κ.λπ., ή όσες θέλει από αυτές, αφού υπάρχει κουμπί STOP για τον τερματισμό της διαδικασίας. Επειδή η προσπέλαση στην περίπτωση αυτή θα είναι σειριακή, θα δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να συνεχίσει κάποια άλλη χρονική στιγμή την εξάσκηση με τις ασκήσεις, από εκεί που σταμάτησε. Θα μπορεί λοιπόν σιγά – σιγά να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής θα μπορεί να χρησιμοποιεί και την ενσωματωμένη αριθμομηχανή (calculator) για τις πράξεις.
Η νέα τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης.
Θα βρείτε το σύνολο των εφαρμογών που έχω ετοιμάσει έως σήμερα στο παρακάτω link:
https://play.google.com/store/apps/developer?id=Εκπαιδευτικές+Εφαρμογές
και η προσπάθεια συνεχίζεται......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου