Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Γ' Λυκείου Μαθηματικά Προσανατολισμού Επανάληψη Χριστουγέννων

νέα εφαρμογή

είναι έτοιμη και έχει αναρτηθεί στο google play μια νέα εφαρμογή για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου. Εφαρμογή για tablets ή κινητά τηλέφωνα με android. Όλη η θεωρία σε προτάσεις Σωστό - Λάθος, ασκήσεις πολλαπλής επιλογής, ασκήσεις συμπλήρωσης κενού, πλούσια σε διαγράμματα.
172 ασκήσεις για μια ευχάριστη και διασκεδαστική επανάληψη.  
Θα την βρείτε εδώ:
https://play.google.com/store/apps/details?id=supermath.student.clikiouproschristmas 

 Αναλυτικότερα:

Εφαρμογή για μια καλή επανάληψη στα ΜαθηματικάΠροσανατολισμού Γ΄ Λυκείου στις διακοπές των Χριστουγέννων. 
Η εφαρμογή περιέχει 172 ασκήσεις από τα κεφάλαια:


-Ανάλυση Κεφάλαιο 1ο Όριο – συνέχεια συνάρτησης
-Ανάλυση Κεφάλαιο 2ο Διαφορικός Λογισμός έως και την παράγραφο 2.5 Θεώρημα Μέσης Τιμής Δ.Λ.,

του σχολικού βιβλίου: Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄ Γενικού Λυκείου. Καλύπτουν τη συγκεκριμένη διδακτέα – εξεταστέα ύλη και ακολουθούν το πνεύμα των πανελλαδικών εξετάσεων
Ο μαθητής μπορεί να προσπελάσει το σύνολο των ασκήσεων της εφαρμογής με δύο τρόπους.
Α΄ τρόπος: με TEST.
TEST των 20 ασκήσεων, σε 4 θέματα (Σωστό - Λάθος, Πολλαπλή επιλογή, συμπλήρωση κενού κ.λ.π.). Οι ασκήσεις, στην περίπτωση αυτή, επιλέγονται τυχαία από τη βάση ασκήσεων της εφαρμογής και για το λόγο αυτό ποτέ δύο ΤΕΣΤ δε θα είναι ίδια, αφού δημιουργούνται χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων. Ο μαθητής σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του χωρίς το κουραστικό αλλά κυρίως χρονοβόρο γράψιμο.
B΄ τρόπος: με σειριακή προσπέλαση των ασκήσεων.
Μπορεί ο μαθητής να κάνει επανάληψη των ενοτήτων που θέλει, κάνοντας εξάσκηση μόνο με τις ασκήσεις μιας κατηγορίας. Με όλες τις ασκήσεις που είναι αποθηκευμένες στη βάση ως προτάσεις Σωστό - Λάθος, ή όσες θέλει από αυτές, αφού υπάρχει κουμπί STOP για τον τερματισμό της διαδικασίας. Επειδή η προσπέλαση στην περίπτωση αυτή είναι σειριακή, δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει κάποια άλλη χρονική στιγμή την εξάσκηση με τις ασκήσεις, από εκεί που σταμάτησε. Μπορεί λοιπόν σιγά – σιγά να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις της εφαρμογής. Ομοίως μπορεί να ασχοληθεί με όλες, ή όσες θέλει από αυτές, τις ασκήσεις, πολλαπλής επιλογής, πολλαπλή επιλογή με διάγραμμα, ή επίλυση προβλήματος - συμπλήρωση κενού. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ενσωματωμένη αριθμομηχανή (calculator) για τις πράξεις.
Καταβλήθηκε προσπάθεια, οι ασκήσεις να είναι τέτοιες ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται στυλό και χαρτί για να απαντήσει. Αρκεί να γνωρίζει καλά τη μεθοδολογία.
Η εφαρμογή έχει προσεχθεί για την λειτουργικότητά της, την καταλληλότητα από χρηστική άποψη, την διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την ευχρηστία της. 
Λειτουργεί σε κινητά και ταμπλέτες android διαφόρων διαστάσεων και αναλύσεων οθόνης (από 240x320 και πάνω, ας είναι καλά το scroll της οθόνης). 
Δεν χρειάζεται internet για να λειτουργήσει και δεν περιέχει διαφημίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου